Geschiedenis backpackOne

bp2-backpack-zwart

KARS automatisering (gestart in 1985) leverde al sinds de jaren negentig van de vorige eeuw veel computers aan het onderwijs. Het viel op dat er veel geprutst en vernield werd aan de computers. Zij gaven Design Case Europe ( nu onderdeel van KARS automatisering) in 2008 de opdracht om een computer te ontwikkelen die hiertegen bestand was. Zo werd de eerste backpackOne geboren. Een compacte computer die achterop de monitor bevestigd kan worden met een ingebouwde voeding. De compactheid was tevens een beperking: in verband met de warmte ontwikkeling konden er alleen ATOM processoren worden toegepast.

_mg_2966
de eerste versie van de backpackOne met koptelefoonhaak

Daarom werd in 2010 besloten een grotere versie te maken, maar dan als desktop model: De “downUnder”.
Desktop modellen nemen echter veel meer ruimte in en daarom werd hiervoor ook een speciale voet ontwikkeld zodat de computer weer achter de monitor kon worden gemonteerd.

imag0080
de downUnder gemonteerd op voet

De downUnder is nu met name geschikt voor grafisch zwaardere CAD en fotografische toepassingen.

Maar de techniek staat niet stil. Door de verregaande miniaturisering was het mogelijk om een combinatie van de twee bovenstaande modellen te realiseren. Zo zag de nieuwe backpackOne.2 in 2012 het licht en dit model wordt tot op heden geleverd en kan voorzien worden van de laatste technologische ontwikkelingen. Ze worden tegenwoordig standaard uitgeleverd met een laatste generatie Intel processoren, DDR4 geheugen en een supersnelle Solid State Disk.

20130605_082408

backpackOne website

Print Friendly, PDF & Email